voorwie

Maak kennis met het team van geestelijk verzorgers

Het team van ZinPlus, centrum voor levensvragen in Zuid-Gelderland bestaat uit geestelijk verzorgers die speciaal zijn opgeleid voor vragen rondom zingeving, kwaliteit van leven, levensbeschouwing en sterven. Zij helpen u uw gedachten te verhelderen en u te begeleiden bij verdriet of rouw. Elke geestelijk verzorger heeft een eigen aandachtsgebied, werkervaring en specialisatie. Iedereen, met welke geloofsovertuiging of visie dan ook, kan bij ZinPlus terecht voor een persoonlijk gesprek. De geestelijk verzorgers hebben een open kijk op het leven en op het geloof. Op basis van uw levensvraag, bekijken wij welke geestelijk verzorger het beste bij uw situatie past. 

Onze geestelijk verzorgers van ZinPlus hebben geheimhoudingsplicht. Wat u met hen bespreekt, is vertrouwelijk. Zij voldoen hiermee aan de eisen van het landelijke Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorgers. 

steekelenburg-Ancilla
Ancilla van Steekelenburg

Geestelijk verzorger

Er zijn, voor de ander, samen, in welke situatie dan ook, dat is mijn levensmotto. Als vrijgevestigd geestelijk verzorger ga ik in gesprek met je over dat wat er leeft en goed is te delen. Gevoelens, levensvragen, twijfels, inzichten en wijsheid; alles is welkom. Een afscheidsritueel samen vormgeven kan grote waarde hebben. Ik ben opgeleid aan de Radboud Universiteit als algemeen geestelijk verzorger.

Mijn specialisaties: mindfulness, compassie, zingeving, boeddhisme, rouw en verlies en systeemgericht werken

Hennita-e1504622978187
Hennita Jaspers

Geestelijk verzorger

 

Er zijn periodes in het leven waarin niets meer vanzelfsprekend is, waarin gevoelens en vragen ontstaan die niet eerder aan het licht kwamen. Samen met u neem ik de tijd om daarbij stil te staan.
Daarbij sta ik open voor eenieders kijk op het leven. We kijken naar wat u kracht geeft.

Zelf ben ik katholiek opgevoed. Later heb ik me in het boeddhisme verdiept.  Dat is nog steeds een bron van inspiratie. Waar het past zet ik graag meditatie/visualisatie in evenals rituelen.

IMG_2888
Jan van der Wal

Geestelijk verzorger

Jan van der Wal werkt als katholiek geestelijk verzorger in de geestelijke gezondheidszorg in Nijmegen en Rivierenland vanuit een Christelijke inspiratie. Hij bezit veertig jaar ervaring in pastorale zorg en geestelijke begeleiding. Het kan zomaar gebeuren dat het leven door verlies en rouw pijnlijk wordt. Psychische kwetsbaarheid kan iemand uit zijn evenwicht brengen. In een begeleidingstraject gaan we op zoek waar verlichting mogelijk is en waar we heil van kunnen verwachten: zonder troost geen heling.

Christl
Christl Briels

Geestelijk verzorger

Als algemeen geestelijk verzorger ga ik samen op zoek naar wat echt belangrijk is in het leven. Er zijn momenten dat het leven anders loopt dan je wilt: verlies van een naaste of van een baan, ziekte, of andere gebeurtenissen. Soms is het vinden van nieuwe wegen en nieuwe doelen niet zo gemakkelijk. Samen kunnen we zoeken naar verheldering, naar wat kracht geeft, of wat kan troosten. We zoeken naar bronnen van kracht en vertrouwen die je steunen op de weg die je gaat. Ik ben gespecialiseerd in ouderenzorg, en werk ook met “In dialoog met je levensverhaal”, een gestructureerde manier om in een aantal bijeenkomsten je levensverhaal vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Mijn eigen achtergrond is breed levensbeschouwelijk, kennis van Boeddhisme en de Katholieke traditie vanwege mijn katholieke roots. 

 

profielfotov1
Hans Hamers

Geestelijk verzorger

De naar innerlijke vrede zoekende en vragende medemens met geloof, kennis, begrip en raad bijstaan.” Dat is mijn missie. En dat betekent voor mij in het bijstaan van anderen als het leven zelf op het het spel komt te staan of als het leven ten einde loopt: heel goed luisteren om op het spoor te komen wat gebroken is, wat goed is geweest, wat onvoltooid is, wat mooi is. Om een héél leven. Dat is wat ik gedaan heb eerst in het ziekenhuispastoraat en nu doe als pastor in een parochie voor alle mensen die daarom vragen. Ik ben verbonden als katholiek pastoraal werker aan de parochie H Stefanus, locatie Effata/Dominicuskerk.

btf
Rozanne van der Veur

Geestelijk verzorger

Ik heb mijn opleiding tot geestelijk verzorger gedaan aan de Universiteit voor Humanistiek, gevolgd door Spiritual care aan de VU in Amsterdam. Ik ben tevens opgeleid tot het begeleiden van mindfulness-/meditatie binnen het werk als geestelijk verzorger. Momenteel ben ik werkzaam als algemeen geestelijk verzorger in de ouderen zorg bij ZZG-zorggroep.
Als geestelijk verzorger zet ik me in op het gebied van ondersteuning bij levensvragen, zingeving, existentieel welzijn, spirituele- en ethische vraagstukken. En bied ik een luisterend oor aan mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Met aandacht voor ieders unieke levensverhaal en betekenisgeving. Ik werk vanuit de presentiebenadering en de waarden compassie, menswaardigheid, diversiteit, verbinding, authenticiteit, bezieling en kwaliteit van leven.

22045-erik-0003_orig
Erik van Doesburg

Geestelijk verzorger

Een mensen leven kan onderbroken worden door ingrijpende gebeurtenissen.

Als geestelijk verzorger biedt ik een luisterend oor, ondersteuning en begeleiding. Op een laagdrempelige manier ga ik graag in gesprek met hetgeen u bezighoudt. Iedereen heeft levensvragen en een levensbeschouwing graag verken ik met u wat voor u hierin belangrijk is.

Ik heb jarenlange ervaring in de Ggz als behandelaar (systeemtherapeut). En werk nu in de ouderenzorg, ziekenhuiszorg en bij de D3rde verdieping centrum voor levensvragen Arnhem en Zinplus in Nijmegen. Iedereen kan een beroep op mij doen.  Als Geestelijk verzorger wil ik samen met u verkennen wat u aan het hart gaat. Om hierbij stil te staan en samen te zoeken naar wat u verder helpt op uw weg. Vriendelijkheid, openheid en betrokkenheid zijn voor mij belangrijke waarden. Voor mijzelf put ik uit mijn katholieke zending/karmelitaanse spiritualiteit.

Wim Smeets

Geestelijk verzorger

Jolanda van Dijke

Geestelijk verzorger

Jantine Smeijers

Geestelijk verzorger

Jelle Backhuis

Geestelijk verzorger

Ans Bertens

Geestelijk verzorger

Elise van Schaik

Geestelijk verzorger