voorwie

Voor wie is ZinPlus?

Ons team biedt geestelijke verzorging aan iedereen in de leeftijd van 18 tot 108 jaar die thuis woont en behoefte heeft aan ondersteuning bij zingevings- en levensvragen. Ongeacht uw geloofsovertuiging, uw geaardheid of levensfilosofie. Afhankelijk van uw situatie, uw vragen en uw leefstijl, bekijken we welke geestelijk verzorger het beste bij u past. Hiervoor heeft u geen indicatie of doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Iedereen die thuis woont en vragen heeft over het leven, nodigen wij uit te bellen naar 06 37 37 45 54.

Door wie?

Bij ZinPlus in Zuid-Gelderland werken geestelijk verzorgers die speciaal zijn opgeleid voor begeleiding bij vragen rondom zingeving, kwaliteit van leven, ongeneeslijk ziek zijn en sterven. Zij bieden een luisterend oor, helpen om gedachten te verhelderen en begeleiden bij verdriet of rouw. Elke geestelijk verzorger heeft een eigen aandachtsgebied. Zo kan iedereen die thuis woont – met welke geloofsovertuiging of levensstijl dan ook – bij ZinPlus terecht.

Samen met u bekijken we welke begeleiding het best past en het meest wenselijk is. 

HET WERKGEBIED VAN ZINPLUS

ZinPlus is actief in Zuid-Gelderland in de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Wijchen, Beuningen, Nijmegen, Heumen, Berg en Dal en Mook/Middelaar.

Wat kost een gesprek met een geestelijk verzorger van ZinPlus?

Aan de begeleiding van een geestelijk verzorger van ZinPlus zijn geen kosten verbonden, indien u:

Voor kinderen in de palliatieve fase en hun ouders is geestelijke ondersteuning beschikbaar via Nikzuidoost.nl

Ik heb een levensvraag, maar val niet binnen de doelgroep...

Ik heb wel een levensvraag, maar ik weet niet of een gesprek met een geestelijk verzorger bij mij past.

Het kan voor u een drempel zijn om in gesprek te gaan met een geestelijk verzorger. Of u valt niet binnen de doelgroep. U bent bijvoorbeeld niet zo’n prater of u kunt uw gevoel niet goed onder woorden brengen. Of u vindt het eng om meteen het achterste van uw tong te laten zien. Dat begrijpen wij heel goed. In plaats van een gesprek met een geestelijk verzorger, kunt u er ook voor kiezen om door een geschoolde vrijwilliger van het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) te worden begeleid. Deze vrijwilligers luisteren naar uw verhaal en kunnen – als u dat wilt – een langere periode met u optrekken als gesprekspartner. 
Door uw situatie met ons telefoonteam te bespreken, bekijken wij samen met u welke begeleiding en ondersteuning het beste bij u past. En kunnen u eventueel doorverwijzen. 

Hoe werkt het aanvragen van een gesprek bij ZinPlus?

Personen met vragen over bijvoorbeeld zingeving, leven, dood, eenzaamheid of conflicten die in de gemeenten van Zuid-Gelderland wonen, kunnen bellen met of mailen naar ZinPlus. Een vrijwilliger, zorgverlener of naaste kan dit ook voor u doen. U wordt dan te woord gestaan door een geestelijk verzorger die u een aantal vragen stelt. Wij bekijken dan samen met u welke vorm van begeleiding u nodig heeft en bij u past. Vervolgens brengen wij u dan in contact met een geestelijk verzorger, waarna hij of zij een afspraak voor een kennismakingsgesprek maakt met u. U kunt  via de website ook zelf een geestelijk verzorger kiezen die bij uw vraagstukken en leefstijl past. 

 

Werkwijze van ZinPlus

Wanneer u een gesprek heeft aangevraagd bij ZinPlus, komt de geestelijk verzorger uit de regio Zuid-Gelderland bij u thuis op bezoek. Tenzij u dit niet wilt en liever op neutraal terrein afspreekt. Dan kijken we samen met u wat u een geschikte locatie vindt. Het is ook mogelijk om samen te wandelen.